Aparate auditive profesionale
Dopuri de urechi profesionale
Tratament acufene(Tinitus)
Materii prime
Echipament de audiologie
HOME Despre noi Contact
Dopuri de urechi

Neurostimulare

Când tinitusul devine cronic, sunetul respectiv rămâne stocat în cortex. Stimulii sonori percepuți de ureche sunt transmiși și procesați aici. Când tinitusul persistă timp îndelungat, provoacă reacții incorecte în cortex, prin hiperactivitatea repetitivă ale celulelor nervoase. Celulele nervoase încep să interacționeze mai intens până se instalează zgomotul permanent. Creierul stochează, “învață” sunetul- fantomă. În acest caz, nu numai urechea internă trebuie tratată cu Ear Laser, ci și creierul trebuie “dezvățat” de aceste sunete. Se aplică tratamentul de stimulare ale celulelor nervoase cu impulsuri acustice, utilizând  TinniTool NeuroSonic. Terapia are ca scop ștergerea sunetelor deranjante din memoria cortexului  printr-un program wellness pentru ureche. Dispozitivul seamănă cu un MP3 –player, se poartă în același mod de către utilizator. In TinniTool NeuroSonic  este stocată o bază de date complexă pentru terapie cu sunete, mascare și test auditiv pentru tinitus.

Testul auditiv

Cu ajutorul testului auditiv, se pot stabili frecvențele sunetelor deranjante. O pre-condiție a alegerii tipului de terapie este stabilirea frecvențelor pe care se manifestă sunetele deranjante.În cazul în care pacientul nu  poate indica exact frecvențele sunetului, aparatul dispune de un test de auz integrat.

Neurostimularea și terapia cu sunete

În cazul terapiei cu sunete, se selectează frecvențele sunetului deranjant și dispozitivul oferă imediat două posibilități terapeutice, personalizate. Terapia pentru somn se utilizează seara, pentru a ajuta utilizatorul să adoarmă. Terapia prin meditație poate fi utilizată în timpul zilei pentru reducerea stresului.
Ingeniozitatea dispozitivului constă în faptul că în aceste compoziții muzicale relaxante sunt încorporate  frecvențele terapeutice , care sunt adaptate la frecvența tinitusului utilizatorului. Astfel, pe durata ascultării compozițiilor terapeutice individualizate, sunetele deranjante stocate sunt neutralizate.

Acest tip de terapie se aplică în următoarele cazuri:

  • Tinitus cronic
  • Tulburări de somn
  • Stres